auto

Alles wat je moet weten over auto onderhoud

Auto onderhoud

Het is belangrijk om je auto goed en preventief te onderhouden. Auto onderhoud zorgt ervoor dat je auto betrouwbaar is en blijft en je komt niet voor vervelende verrassingen te staan. Het laatste waar je op zit te wachten is dat je auto je in de steek laat op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen zal je auto regelmatig onderhoud nodig hebben. Je kan terugvinden in de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant wanneer en met welke intervallen je auto onderhoud nodig heeft.

Wanneer heeft je auto onderhoud nodig

Over de jaren zijn de intervallen wanneer je auto onderhoud nodig heeft langer geworden. Vroeger moet je je olie verversen en je auto elke 5000 kilometer doorsmeren. Tegenwoordig hoeft dit vaak pas na 30.000 kilometer. Het is nog steeds nodig om regelmatig onderhoud te plegen, alleen niet meer zo vaak als vroeger. Op onverwachte reparaties na kan je een redelijk goede inschatting maken wanneer het nodig is om je auto onderhoud te geven en wat de kosten zullen zijn. Voorbeelden waar je vanuit kan zijn is dat de accu ongeveer vier jaar meegaat, de remblokken achter ongeveer 180.000 kilometer en de remblokken voor 60.000 kilometer. Op deze manier kan je geld opzij leggen voor de benodigde reparaties die eraan zitten te komen. Op het moment dat je eenmaal per jaar onderhoud laat plegen dan is het slim om dit te combineren met de verplichte APK keuring.

Waarom is het belangrijk om preventief onderhoud te plegen

Op het moment dat je besluit om je auto in te ruilen dan kan je een hogere prijs vragen voor je auto. Een afgestempeld onderhoudsboekje dat volledig is bijgewerkt geeft een garantie voor de koper dat je auto al zijn nodige beurten heeft gehad en dus goed onderhouden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *