SEO

Wat kan een SEO bureau voor jou betekenen? 

Seo Bureau

SEO is een goede en duurzame manier van online marketing voor kleine ondernemers. Je vergroot je online zichtbaarheid door hoger te scoren in de zoekresultaten van Google of Bing. SEO is een veelomvattend vak. Het kan daarom goed zijn om een SEO bureau in te schakelen. Dit is wat een bureau voor je doet. 

Wat is SEO?

SEO is een afkorting van Search Engine Optimization. Dit vak houdt zich ermee bezig om jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van Google. Dit is zeker handig want 87 procent van de internetgebruikers start een zoekactie in een zoekmachine. 

On-site SEO

On-site SEO heeft alles te maken met wat er op jouw website gebeurt. Hoe gedragen de bezoekers op jouw website zich? Dit kun je zien in Google Analytics. Wat is de User Experience en hoe ziet de menustructuur eruit? Zijn de teksten goed geschreven en staan de keywords er goed in verwerkt? Dit zijn zaken waar een SEO bureau rekening mee houdt. Wat tegenwoordig heel belangrijk is, is jouw website mobielvriendelijk maken. Tegenwoordig zijn er meer mobiele dan desktop gebruikers. 

Offsite-SEO 

Offsite SEO kijkt naar wat er buiten jouw website gebeurt. Denk hierbij aan zaken als linkbuilding, de juiste meta-beschrijving en de social media accounts van jouw bedrijf. Als deze op orde zijn zul je ook hoger eindigen in de resultaten van Google. 

Waar begin je aan?

Het is lastig om te zeggen waarmee je kan starten. Het is namelijk even belangrijk. Hoe beter jij scoort op alle SEO-scores, hoe eerder je stijgt in de resultaten van een zoekmachine. Een SEO bureau pakt gelijk alle componenten aan om jou sneller te laten groeien. 

Hoger scoren in de organische zoekresultaten

De concrete zaken waar een bureau aan werkt zijn:

  • het doen van een zoekwoordenonderzoek
  • teksten optimaliseren voor SEO
  • menustructuur aanpassen 
  • meta-beschrijvingen corrigeren 
  • linkbuilding 
  • website mobile responsive maken
  • SEO rapportages uitdraaien 
  • het monitoren van Google Analytics. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *